Test owoce technologia gastronomiczna

Pobierz

2012-05-15 19:37:13 Technologia gastronomiczna : Warzywa 2020-06-12 22:59:38Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Klasa II, 16.03.2020r.. TECHNOLOGIA GASTRONOMICZNA Temat: Sprawdzian -owoce .. 4.Podręcznik zawiera charakterystykę zakładów gastronomicznych istotną z punktu widzenia technologii gastronomicznej oraz procesów technologicznych przeprowadzanych w zakładach różnego typu.. 1/10 - Który z tych owoców jest cytrusem?. Zestaw ćwiczeń z technologii gastronomicznej .. Które z wymienionych owoców należą do owoców pestkowych (1 p-t): morele, wiśnie.. Etapy produkcji zup owocowych: Umyć i pokroić owoce Zalać owoce wrząca wodąPlik test.pdf na koncie użytkownika wait_and_bleed • folder Technologia gastronomiczna • Data dodania: 17 cze 2010 Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.Zawodówka Gastronomiczna czy Technikum Gastronomiczne 2016-02-07 13:28:41 Szkoła Gastronomiczna ciekawa, czy nie?. Na podstawie ww materiału napisz i prześlij na podany niżej adres: - czynności wykonywane przy serwowaniu zakąsek - dodatki do zakąsekRYBY I OWOCE MORZA Technologia gastronomiczna Zespół Szkół Gospodarczych im Spytka Lig ęzy w Rzeszowie Materiały przygotowali: • mgr in Ŝ. Krzysztof Matłosz •mgr Sabina Walat RZESZÓW 2005SURÓWKI:potrawy sporządzane z surowych warzyw, owoców dokładnie umytych,obranych, rozdrobnionych, zaprawionych,przyprawionych.Sporządzone są z 1 lub kilku rodzajów warzyw,zazwyczaj też z owocami.Warzywa,owoce przeznaczone na surówki powinny być świeże,jędrne,soczyste,bez uszkodzeń.Nie mogą zawierać skrobii,zdrewniałego błonnika,piekących olejków.Zaleca się łączenie .Owoce Owoce jagodowejagodowe 234 7.3.7.3..

test sprawdzający ryby i owoce morza.

Gotowanie w mikrofali 2. truskawki poziomki.. OWOCE .. NASTĘPNE PYTANIE .. a) PRAWDA b) FAŁSZ.. Kawa:Owoc:-zielony,-ciemno czerwony.Trzesnia-wewnatrz znajduja się 2 przylegajace do sieie ziarenka.Ziarna kawy-oddziela się od owocu i wysusza.. Zadanie: Na podstawie podręcznika proszę odpowiedzieć na pytania: 1.. Przed nami kolejne 2 tematy z działu "DESERY" Proszę o zapoznanie się z treścią poniżej i zapisanie w zeszycie od technologii.. (kawa surowa).Proces upalania kawy:-specyficzny smak i aromat,-temp.upalania wyosi do 200-250 C.-na.Owoce bywają miękkie i twarde, tak jak osobowości i cechy charakteru.. arbuzy, granatyTECHNOLOGIA GASTRONOMICZNA 3 TEMAT: Przetwory z owoców - zupy i kisiele owocowe Zapoznaj się z materiałem w podręczniku.. 1.Uzupełnij Poniższą tabelkę, odpowiednio dopisz owoce lub grupę owocówOwoce - technologia gastronomiczna - test (opublikowany: 10.04.2015) [48 kB] Utrwalanie żywności - podstawy przetwórstwa spożywczego - test (opublikowany: 10.04.2015) [17 kB] Wyposażenie zakładów gastronomicznych - test (opublikowany: 10.04.2015) [49 kB] Żywienie zbiorowe - przedmiot specjalizacyjny - test (opublikowany: 10.04.2015) [21 kB]Test wiedzy o owocach - quiz Test wiedzy o owocach - quiz .. Technik technologii żywności.. Zupy owocowe sporządza się z owoców świeżych, suszy oraz przetworów owocowych..

Tagi: owoce, quiz.

Na początek proszę skopiujcie link i obejrzyjcie filmyPoniżej zamieszczam test.. Warzywa są to rośliny zielone, których różne części mogą być wykorzystywane jako pokarm.. Brokuł jest to warzywo: (1 pkt.). Telefonu: 83 356 00 17, 83 356 04 68 Email: gastronomiczna Kl. II TGD.. Uwzględniono specyfikę przygo­towania potraw z różnych grup surowców pochodzenia zwierzęcego i roślinnego, zakąsek, zup i sosów, deserów .Technologia Gastronomiczna • Dokumenty • pliki użytkownika ZlotaKasienka przechowywane w serwisie Chomikuj.pl • 06.OWOCE.pptx, badania poubojowe i stemple.ppt Gotowania i pieczenia d.. Duszenie jest połączonym procesem: a.. Egzamin zawodowy.. Modne koszule w modnych wzorach!Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem.. praca, nauka, rozrywka.. Nauka: Uczelnie: Mój profil/Znajomi: Poczta/Dokumenty: .. Inne testy w tej kategorii: Test Państwa - 01 Test Państwa - 02 Test Państwa - 03 Test Pozostałe czasowniki - 01 Test Pozostałe czasowniki - 02Katalog Anna Petrek, 2017-03-22 Ostrava Zawodowe, Sprawdziany i testy Test ryby i owoce morza, technologia gastronomicznaRyby i owoce morza.. Jak oceniamy świeżość ryb.. Ten quiz pokaże Ci, który owoc to w 100% Ty!Test sprawdzający wiedzę dla klasy IV Technikum Gastronomicznego z technologii gastronomicznej - działu DESERY.. Smażenia i gotowania b. Pieczenia i gotowania c..

Podział i charakterystyka ryb 202Technologia gastronomiczna.

6 TECHNOLOGIA GASTRONOMICZNA Z TOWAROZNAWSTWEM CZ. 1.. Drodzy uczniowie 3 BS .. Do grupy kwasów tłuszczowych nienasyconych zaliczamy kwasy: a. Stearynowy i linolenowy b. Linolenowy i .Dariusz Mączka , nauczyciel przedmiotów zawodowych gastronomicznych Materiały przeznaczone do bezpłatnego użytku i rozprowadzania Opracowanie publikacji : mgr inż.Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem - klasa I / WARZYWA / 1.. Nazwij .Test sprawdzający wiadomości z klasy II technologia gastronomiczna z obsługą konsumenta 1.. Sprawdź - możesz być zdziwiona!. Do karpiowatych należą: lin, karp, brzana, karaś, leszcz, świnka i inne.. Liczi.. Dlaczego mięso ryb należy do produktów łatwo psujących się.. a) liściowe b) cebulowe c) kapustne d) rzepkowate.. Potrawy z jaj gotowanych 322 .TECHNOLOGIA GASTRONOMICZNA Z TOWAROZNAWSTWEM - 3 BS.. Technologia gastronomiczna I PT. Zamoyskiego 4, 21 -205 Jabłoń Nr.. (1 pkt.). Przewidziany czas na napisanie sprawdzianu 05.05.20 r. do godziny 15.. Test diagnozujący wiadomości klasy II technikum żywienia i usług gastronomicznych z technologii gastronomicznej 1.. Są to ryby słodkowodne; większość gatunków jest cenionych ze względów użytkowych.RYBY I OWOCE MORZA Owoce morza Technologia gastronomiczna Zespół Szkół Gospodarczych im Spytka Lig ęzy w Rzeszowie Materiały przygotowali: • mgr in Ŝ. Krzysztof Matłosz • mgr in Ŝ. Danuta Ławniczak • mgr in Ŝ. Sabina Walat RZESZÓW 20052. gruszki, pigwy ..

Cukiernik ... Ryby i owoce morza 201 6.1.

głównie jako luksusowy surowiec gastronomiczny, a także do przetwórstwa ( wędzony, konserwy).. Owoce Owoce ziarnkoweziarnkowe 239 7.4.7.4.. Surówka to potrawa sporządzana z warzyw: (1 pkt.). Imię i nazwisko.. W której części ziemniaka znajdują się największe ilości skrobi: A pod skórką B w warstwie kory pierwotnej C w pierścieniu wiązek przewodzących D rdzeniu wewnętrznym 2.Uzupełnij Poniższą tabelkę, odpowiednio dopisz owoce lub grupę owoców .. Zastosowanie Zastosowanie jajjaj ww produkcjiprodukcji gastronomicznejgastronomicznej 322 9.5.1.. Część 2 (REA) Kwalifikacja T.15 .. gastronomicznych Kwalifikacja T.4 Testy i zadania praktyczne.. Wpisujemy dzisiejszą datę (26.03.2020 r.) 1 Temat: Desery flambirowane.. Zgodnie z wymaganiami do nowych egzaminów zewnętrznych, test sprawdza wiedzę i stopień zrozumienia nauczanych treści.Owoce i warzywa.. a .Sprawdzian wiadomości z technologii gastronomicznej z obsługą konsumenta w klasie II TŻ i GD - Dział "Jaja" Grupa I 1.Skorupa jaja zbudowana jest głównie z: A.siarczanu magnezu B.węglanów i fosforanów wapnia i magnezu C.węglanów sodu i potasu D.siarczku żelaza 2.Komora powietrzna: A.powiększa się podczas przechowywania jaj B.zmniejsza się podczas przechowywania jaj C.nie .Zestaw ćwiczeń z technologii gastronomicznej OWOCE Pobierz (pdf, 336,0 KB) Podgląd treści..


wave

Komentarze

Brak komentarzy.
Regulamin | Kontakt