Krówki – jak je przechowywać

Zakup słodyczy reklamowych, a w szczególności krówek, wiąże się z koniecznością zapewnienia im właściwych warunków przechowywania. Krówki to wyjątkowy rodzaj cukierków, który pod wpływem temperatury może stać się albo bardzo miękki (ciepło), albo zacznie twardnieć i kruszyć się (zimno). Dlatego tak istotne jest, aby dla zachowania najlepszych walorów smakowych, były przechowywane we właściwych warunkach. Jakie to warunki?

Przede wszystkim słodycze należy chronić przed światłem. To podstawowy wymóg, który powinien być stosowany do każdego z rodzaju cukierków. Nie tylko krówek, ale również czekolad i ciastek. Niestety promienie słoneczne, a także światło sztuczne niekorzystnie wpływają na świeżość produktu. Po drugie, jak wcześniej wspomnieliśmy, istotne jest zapewnienie właściwej temperatury w miejscu, w którym krówki są przechowywane. Od tego zależy, czy przypadną one w smaku i konsystencji obdarowanym. Z własnego doświadczenia wiemy, że najlepsza temperatura do przechowywania krówek to około 15 do 18 stopni Celsjusza.

Krówki reklamowe powinny być przechowywane w opakowaniach zbiorczych, najlepiej szczelnie zamkniętych kartonach. Dodatkowo, muszą być magazynowane w pomieszczeniach suchych, w którym nie zagraża wilgoć. Wszędzie gdzie pojawia się wilgoć, zaczyna występować zagrożenie wywołane pleśnią i grzybami. W przypadku produktów na bazie cukru, jest to szczególnie ważne. Idealnym miejscem do przechowywania krówek z logo mogą być szafy zamykane na klucz. Oczywiście, nie zastępuje to pełnowartościowego magazynu, ale stanowi dość dobre zabezpieczenie przed wszelkimi możliwymi zagrożeniami, z jakimi mogą się spotykać apetyczne krówki.

A jaka jest trwałość krówek do spożycia? Tutaj również należy sobie odpowiedzieć na pytanie, czy chcemy słodycze magazynować na długi czas, czy jednak wykorzystywać je na bieżąco. Pamiętajmy, że produkcja krówek odbywa się na bieżąco, a firmy, które się tym zajmują, mogą wydrukować większy nakład państwa opakowań, a następnie wykorzystywać je do pakowania. Pozwala to cieszyć się świeżymi krówkami niemal z dnia na dzień. Warto o tym pamiętać i nie robić dużych zapasów krówek z logo na wszelki wypadek. Z każdym kolejnym dniem magazynowania mogą one tracić swoją wspaniałą konsystencję, stając się twardymi i kruchymi. Szacuje się, że najlepsze walory smakowe krówki zachowują przez dwa tygodnie od daty wyprodukowania. Warto pamiętać o tym terminie, kiedy będą Państwo zamawiali krówki z nadrukiem na swoją firmową uroczystość lub kampanię reklamową.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *